Medel- och stafett-SM

Elin Granstedt

2016 sep 28

Precis som under förra helgens SM stod Eksjö OLGYs elever för många bra prestationer nu när de sista SM-löven skulle delas ut.

Den sista SM-helgen startade under fredagen med ett Medel-kval som bjöd på klurig orientering med flera grönområdeskontroller. De flesta klarade detta galant, men tyvärr lyckades alla inte riktigt lika bra och några fick tagga om för bra placeringar i B- och C-final eller för den kommande stafetten. Allra bäst i kvalet var Lisa Johansson och Axel Granqvist som tog hem varsin kvalseger.

I finalen var det precis som i kvalet svår orientering och för många var tempoväxling nyckeln till framgång. De två som lyckades allra bäst var Sanna Fast och Henrik Johannesson som båda knep varsitt guld i D18 respektive H18. Bra prestationer gjorde Sara Granstedt och Isa Envall som tog silvret och bronset efter Sanna samt Axel som hamnade precis utanför pallen på fjärde plats. Utöver dessa medaljer gick flera SM-löv till våra olgy-elever. Tillslut blev det 4 OLGY-tjejer topp 10 i D18 då Lisa J slutade nia, 5 OLGY-killar i H18 då Oliwer, Otto och Felix fick placeringarna 7, 8 och 10 samt Albin L som tog det sista lövet i H20.

Söndagens stafett bjöd på ännu svårare och mer krävande terräng än de två föregående dagarna. Detta ledde till blandade prestationer då en del la bort viktiga minuter i skogen. Dock lyckades de flesta OLGY-elever bra och Sanna och Gabriella fick kliva näst högst upp på prispallen tätt följt av Sophia och Isa som tog bronset, båda lagen bestod även av en tidigare olgyelev.

Sammanfattningsvis har OLGY stått för många bra prestationer under helgen och hela hösten! Nu laddar vi för den kommande vinterträningen för att till nästa års säsong vara ännu starkare!

/Isa och Sara