USM och lång-SM 2016

Elin Granstedt

2016 sep 19

I helgen avgjordes både ungdoms-SM och lång-SM, och Eksjö OLGYs elever stod som vanligt för många bra prestationer. De nya ettorna visade verkligen vart skåpet skulle stå redan under fredagens sprint. Allra bäst lyckades Amanda Kleijn som med 28 sekunders marginal vann D16.

I helgen avgjordes både ungdoms-SM och lång-SM, och Eksjö OLGYs elever stod som vanligt för många bra prestationer.

De nya ettorna visade verkligen vart skåpet skulle stå redan under fredagens sprint. Allra bäst lyckades Amanda Kleijn som med 28 sekunders marginal vann D16. Även Erika Källvik Leufvén och Alva Sonesson sprang riktigt bra och tog varsin bromsmedalj i D16 respektive D15. Verkligen värt att nämna är att alla tjejer var topp sju, grymt bra tjejer! I H16 lyckades Gustav Runefors bäst och sprang hem en femteplats, endast 13 sekunder från pallen. Väldigt bra sprungit av alla även på killsidan där de alla placerade sig topp 15.

På lördagens långdistans upprepade killarna tjejernas presation från sprinten, alla killarna placerade sig topp sju! Allra vassast i gänget var Isac Ericsson som sprang hem silvret och Simon Harden som var precis efter och knep bronset. Av tjejerna sprang Sara Granstedt bäst och tog hem tredjeplatsen, endast 50 sekunder från guldet.

För juniorerna var det långdistanskval som gällde under lördagen och många visade fin form och sprang bra. Enligt Hederskog var det ett ovanligt bra kval från hela gruppens sida, kanske till och med det bästa någonsin om man ser till hur många som tog sig till A-final.

I finalen vankades ovanligt långa banor och en hel del höjdmeter, men det visades sig att det passade OLGYs elever bra. Allra bäst gick det i D18 där det efter en spännande upplösning stod klart att Lisa Jonsson Nordin skulle ta hem guldet med bara 2 sekunders marginal till silvermedaljören Sanna Fasth. Framgångarna slutade inte där. På de tio bästa platserna hade OLGY fem löpare. Klara Axelsson på en sjätte plats, Fanny Sundblad på en åttonde plats och Gabriella Bergander på en tionde plats.

Killarna var inte sämre. Albin Lillieströms mängder av träning verkar ha gett resultat och efter ett bra lopp lyckades han ta hem bronset i den tuffa H20 klassen. I H18 sprang Otto Stuhlofer bäst av OLGYs elever och kom sexa. Henrik, Oliwer och Elias sprang också bra och kom på sjunde, nionde och tionde plats.

Stort grattis till alla fina prestationer och framgångar under helgens tävlingar!