Lägerdagbok Strömstad

Andreas Bergander

2016 aug 31

Efter en vecka i skolan bar det av till Strömstad med stor buss för att heja fram de svenska världstjärnorna på VM. Resan bjöd även på tre fina och lärorika publiktävlingar där många framgångar skördades.

Onsdag Efter en heldag i skolan packades bussen full och rullade mot Strömstad för ett par dagar på orienterings VM. Väl på plats i Saltvik, ett par mil söder om Strömstad blev det för vissa ett svalkande kvällsdopp i havet och sedan kvällsfika innan vi sa god natt.

Torsdag Redan klockan 08:00 avgick bussen för dagens publiktävling och VM Långdistansen öster om Strömstad och strax intill den norska gränsen. Dagens väder var inte särskilt inbjudande men ut på medeldistans banorna gav vi oss och bäst lyckades OLGY i D18 och D16 där det blev en trippel i båda klasserna. Grattis säger vi till: Fanny, Sanna och Bella i D18 men även Amanda, Johanna och Sara i D16! Även de rykande heta ettankillarna visade framfötterna i H16 där Simon och Erik tog hem de två översta pallplatserna. I de sista två tävlingsklasserna som OLGY representerade sprang den gamla räven Albin Lillieström in som tvåa i H20 och Otto löpte in som trea i H18 där han även spurtade ifrån Oliwer med 2 sekunder som knep fjärdeplatsen. När alla kämpat sig igenom sin bana, duschat och fyllt på magen var det dags för dagens höjdpunkt. VM i Långdistans! Skrikandes och hejandes i regnet lyckades vi lyfta fram Tove till ett GULD!!!!! En annan som tog sig in bland de tio bästa var Fredrik Bakkman som slutade nia, 7,30 efter segrande Olav Lundanes. Nöjda med dagen kom vi hem till stugorna!

Fredag Med vilodag från all orientering blev det inte ens någon sovmorgon, utan lika tidigt som dagen innan avgick bussen mot Uddevalla och en intressant musseljakt. Indelade i fem lag antog vi kluriga, roliga och i vissa fall lite adrenalinhöjande uppgifter. När många ledtrådar var samlade slutade allt i en så kallad masstart som lag fyra gick segrande ur! Grattis! Efter musseljakten blev det en god och getingfylld kycklingsallad vid havet som fick avsluta dagen innan bussen återvände hem. Hemma i Saltvik blev ett lite större gäng sugna på en löprunda på berghällarna i naturreservatet Tjurpannan och oj så fint det var! Berghäll så lång ögat kunde nå och vågor piskandes mot berget. Rekommenderas stark att testa! Slut på en aktiv vilodag.

Lördag Tredje dagen med tidig morgon för avresa mot publiktävling och VM Stafetterna. I tävlingen lyckades OLGY segra i fyra klasser i form av Sanna i D18, Henrik i H18, Isa i D16 och Simon i H16! Även en hel del andra fina placeringar blev det också. Klockan blev snabbt 14:00 och starten för herrarna gick i stafetten där Sverige inte riktigt lyckades på första sträckan men räddade sedan upp det på de resterande två sträckorna och slutade på en fin bronsplats. Klockan slog 16.00 och damerna gav sig iväg. De svenska damerna gjorde en stabil insats och slutade på en femteplats. Underbart kul att se det svenska laget kämpa sig igenom ett VM och ta hem medaljkampen med tre guld och två brons. Att tilläga omlördagen var att det var riktigt bra väder och många röda ansikten fick sätta sig i bussen för att åka hemåt.

Söndag Ytterligare en tidig morgon med packning, städning och avresa. Med samma TC som det var på VM i medeldistans var det dags för den sista tävlingen som var blöt, fuktig och regnig. När nästan alla sprungit igenom sina lopp och satt sig i bussen var det bara Oliwer och Albin A kvar som jag tror inte alls kände sig stressade. Med väl alla i bussen bar det av mot mat och sedan Eksjö. Slut på ett par riktigt roliga dagar.