Dag 6

Joakim Hederskog

2016 May 28

Dagen bjöd på högklassig terräng, varmt väder och en kulturvandring. .

Efter att alla gått till sängs fick vi oväntat besök, några finska barn knackade och skrek i våra öron. Många blev väckta, skrämda och irriterade. Trots detta vaknade vi upp till en strålande morgon vilken vi startade med en förträfflig frukost i vår matsal.

Första passet för dagen var en långdistans, med en liten extra twist i form av följa Jon. Det går ut på att springa två och två, medans den ena orienterar ska den andra hänga med på kartan och lista ut var kontrollpunkten är. Det var uppskattat, lite annorlunda mot de andra träningarna och det fanns många olika banlängder att välja på.

Efter lunch besökte några långa rader av stenar, de så kallade Mannerheims stenarna. De fungerade som hinder för stridsvagnar under krigstiden. Andra prioriterade solning, andra att vila och som vanligt en hel del frisbeegolf.

När vi vilat upp oss sprang vi ut för ytterligare ett träningspass. På programmet stod en medeldistansbana i vacker finsk kustterräng med mycket berghällar. Många slitna och trötta olgy- elever tog sig runt banan på ett bra sätt med hjälp av lite avkortningar. Sen åt vi den klassiska finska fisksoppan, bestående av lax och potatis.

På kvällen var det fri hopp och lek, vissa fick även disspans för att se första halvleken på championsleaguefinalen.

Hälsningar från Hanna K, Oskar J och Simon