Lägrets sista dag

Joakim Hederskog

2016 maj 29

Lägrets sista dag bjöd på både lägerstafett och lådbilsrace. Här fick vi alltså se en och annan tävlingsmänniska komma fram.

Dagen började med att vi fick en efterlängtad sovmorgon på en kvart. Pigga och glada drog vi oss till matsalen där ännu en smarrig frukost serverades. Snabbt därefter började marschen mot lägerstafetten.

Klubbtröjor byttes och starten gick. Alla kämpade på i den utmanande terrängen och det var jämnt ända in på sista sträckan. Det hela avslutades med en spurt där Klara Ax. och Henrik tillslut tog hem segern.

Sedan åkte vi tillbaka till boendet för packning och lunch för att sedan snabbt hoppa in i bussen igen och åka mot en hemlig aktivitet. Många spekulationer om vad aktiviteten skulle vara gjordes under bussresan. När vi sedan svängde in på parkering blev många glada då det nämligen avslöjades att vi skulle åka lådbilar nerför en bana som gick i en slalombacke. Vi delades in i grupper för att på fyra individuella försök få den snabbaste tid nerför den slingrande backen. Alla hade olika uppfattningar och idéer hur man snabbast skulle komma ner för backen, skulle man bromsa eller inte? Tävlingsmänniskorna inom oss kom fram och racen genomfördes med lite blandade resultat. Vissa sladdade andra stannade. Tillslut stod Wadsten och Ebba som segrare.

Nu har resan tillbaka till Sverige precis börjat. Framför oss har vi en gungig båtresa och några timmar i bussen innan vi äntligen är hemma i Eksjö. För att avsluta lägerdagboken vill vi tacka tränarna och alla elever för ett roligt läger. Detta gjorde vi bra!

Soliga hälsningar från Bella, Lisa och Ivar.