Finlandia dag 4

Joakim Hederskog

2016 May 26

Ännu en lyckad dag till ända med bra genomförda träningar. Vi sprang en långdistans och en medeldistans som skiljde sig en del åt förutom att det ständigt var en kamp mot myggorna. Nu är vi laddade för det nya stället och de utmaningar Raseborg har att erbjuda.

Himlen var mulen när vi slog upp ögonen för att bege oss till frukosten den fjärde dagen här i Finlandia. Efter att ha ätit rullade vi mot första passet för dagen, en långdistans, även denna relevant för JVM nästa år. Träningen bjöd på extremt långa långsträckor med tidtagning för dem som ville. Efter att ha krigat mot de otaliga myggorna, både före, under och efter träningen begav vi oss hem igen.

Maten stod framdukad när vi kom tillbaka och det var bara att ta för sig av köttgryta med tillbehör, efter en god måltid hade vi en kort stund att återhämta oss på innan det var dags att träna igen. Vi sprang en medeldistans som många av oss ansåg som lägrets hittills roligaste och finaste träning!

I vanlig ordning var det matdags när vi kom tillbaka till boendet och denna gång var det fisksoppa med bröd, när alla var mätta och belåtna fick vi göra vad vi ville, och de flesta valde att ta det lugnt igen. Tyvärr för tvåan-killarna så väntade en storstädning av bussen innan de var fria att göra vad de ville… Ingen vet hur mycket tid de la ner men rent blev det i alla fall! Andra saker man kunde göra var att spela frisbee eller springa Olles urban-sprint som han hade ordnat på sitt rum.

Efter kvällsfika och samling var det dags att börja packa ihop sina saker inför flytten till Raseborg tidigt imorgon. I det gula huset var disciplinen god och allt var i ordning i mycket god tid, i det blåa huset däremot fanns det förbättringspotential.

Klax, Oskar Q och Sara