Suomi päivä kolmi

Johan Lenning

2016 maj 25

Dag tre var en intressant dag med mycket myggor och erfarenheter inför framtidens stora och små äventyr. Dessutom fick uppleva vårt första finska regnoväder. Exciting.

Dag tre startade lugnt och stillsamt för alla, eller ja, alla utom Oliwer. Han slog nämligen upp sina ögon fem minuter innan frukosten stängde, och han fick ta en frulle on the go. 20 minuter efter Oliwers uppstigning rullade den stora orangea bussen iväg mot dagens första träning, en långdistans relevant för Junior-VM nästa år. De flesta tyckte nog inte att terrängen var överdrivet njutbar, nej de flesta ville nog bara i mål så fort som möjligt och det var inte många som tog hela banan. Väl vid målet möttes man dock av en myggsvärm, som inte gjorde situationen bättre. Detta gladde dock Svenne då alla var väldigt snabba på att byta om och bussen kunde glida hemåt snabbt och elegant.

Vid hemkomsten möttes vi av finska mattanter som serverade delikat färskostkyckling med ris. Då det förutsedda regnet fortfarande inte syntes till passade de flesta på att hålla sig ute i solen efter lunchen. Vissa spelade discgolf, några spelade fotbollsvolleyboll, och andra låg och bättrade på brännan inför bal och student. Sedan åkte vi mot eftermiddagens medelträning, där det hade utlovats mycket ”berg i dagen” på kartan, något som vi tror att alla såg framemot. Efter att alla hade kommit i mål kunde två slutsatser dras. 1: Kartan hade brister på sina ställen 2. Det gråa betyder tyvärr inte ”berg i dagen” i Finland Trots detta var det ett fint pass som många uppskattade. Myggen gjorde oss sällskap även detta pass, och likt förmiddagens träning fylldes bussen på ett ögonblick. När vi kom hem gick vi direkt till maten, denna gång serverades kött med diverse kolhydratfyllda tillbehör.

Efter måltiden kom till slut det förutspådda ovädret i form av regn, blåst och åska. Därför spenderades de flests eftermiddag inomhus. Dock hade Olle lagt en klurig urban-sprint på sitt rum vilket några sysselsatte sig med. Innan det var dags för kvällsfika ägnade sig ettorna och tvåorna åt planering för nästa års läger och värdegrundsarbete. Dagens kvällfika var en karelsk pirog som serverades med en äggröra (bifogar bild).

Hejdå, hälsar NIU-gänget (Mosen, Jocke & Emmut)