Finland dag 1 & 2

Elvira Björklund

2016 maj 24

Årets läger har nu börjat. Detta året befinner vi oss i Finland en vecka. Än så länge har lägret bjudit på fina pass, mycket bra väder och god mat.

Klockan 13.30 i måndags började bussen rulla mot Stockholm, men vi kom inte långt förrän växlarna började krångla. Detta löstes denna gång snabbt och färden fortsatte. Macke underhöll oss med sitt klassiska orienterar quiz under färden där Heini och Sanna segrade. Vi anlände till färjan tidigt och en del utnyttjade tiden till att äta. Tillslut fick vi gå på båten och genast kastade sig många likt hungriga vargar över den välkända buffén, plötsligt blev vissa 17 år igen och fick äta till ett billigare pris. En fin solnedgång i Stockholms skärgård kunde senare avnjutas på soldäck. Därefter var det läggdags för att gå upp mycket tidigt nästa morgon, vilket en hytt helt missade trots att en städerska kikade in och glatt hälsade godmorgon. De fick sedan snabbt slänga i sig frukost innan vi lämnade färjan.

Det var många som var trötta när vi började vår färd mot Tammerfors men Jocke väckte oss till liv med ytterligare ett quiz vilket det är oklart vem som vann då de två lagen med flest poäng anklagade varandra för fusk. Vi kom sedan fram till Tammerfors där vi bytte om och gjorde oss redo för sprint och PPPT final. Det var en utmanande sprint med mycket vägval, luriga häckar och trappor. Tyvärr kanske tävlingen stryks då en förmodligen sur kärring flyttade på en av kontrollerna. Line vann tjejklassen före Hanna Å och Elvira. Killklassen vanns av August före Henrik och Simon. Därefter åkte vi vidare till Heinis skola där vi duschade och åt en gott kryddad lunch. Efteråt var det dags för att lära oss hur man orienterar i Finland. Detta utav Esko Mikkola, som var en skön lirare. Eftermiddagens träning hette ”välkomstträning” och var till för att vi skulle lära oss terrängen och hur kartan är ritad. Det var mycket varmt och vi fick användning av Eskos tips.

Efter en lång dags resande anlände vi äntligen till boendet. Vi bjöds på middag bestående av lax och potatismos, något som var mycket uppskattat. Sedan packades det in i tvåbäddsrum. En del spelade fotbollsvolleyboll, andra gick till affären och Oskar Lind testade att gå på lina. Till kvällsmat bjöds det på pizza och ost. Dagen avslutades med information om morgondagen innan läggdags prick 22:00 (något tränarna var mycket noggranna med).

/ Elvira, Klara An, Axel