Paintball

Elvira Björklund

2016 maj 21

Redan förra veckan började det rycktas om att paintball skulle arrangeras under onsdagskvällen och det var många som snabbt hakade på initiativet. Paintball innebär att man med en markör laddad med paintballkulor fyllda med färg ska eliminera spelarna i motståndarlaget genom att träffa dem.

Ett gäng på ca 35st av oss åkte vid 18-tiden ut till en grusplan utanför Nässjö där paintballen gick av stapeln. Arenorna vi blev erbjudna var dels ett skogsområde med varierande sikt, dels grusplanen där skyddet bestod av väldiga stenhögar.

Efter att vi blivit introducerade för vår ledare fick vi klä på oss overaller och maskar innan vi fick en regelgenomgång och delade upp oss i fyra lag. Två av lagen började ute på grusplanen, två inne i skogen och under de 7 kommande minuterna gällde det att eliminera så många som möjligt i motståndarlaget och samtidigt hålla sig själv levande. När alla lagen fått möta varandra och provat på de olika arenorna körde vi ”capture the hill” som gick ut på att ett av lagen skulle skydda en kulle i skogen medan de andra försökte överta den. Sen körde vi även en variant ute på grusplanen där vi stod på två led med ansiktena mot varandra, så började ena laget att ta ett steg fram, skjuta varsitt skott och sen var det de andras tur. Så fortsatte tills det blev anfall och man fick skjuta som man ville. Kulorna flög hejvilt och de flesta av oss fick nog ett par blåmärken här och där, men färdig lekta och glada satte vi oss sen på bussen för hemfärd mot elevhemmet och kvällsfika.

Stort tack till Heino och Jocke som arrangerade det hela!

/Elin

Se bilder i separat album