Den Rosa Pantern på Tour

Sören Olsen

2016 mar 24

Eksjö OLGY's Sprint cup Pink Panther Park Tour avvecklades denna gång i Nässjö. Tredje avdelning av skolårets cup bjöd på långa vindertider på de utmanande banorna i den varierade terräng som finns i Ingsbergsområdet kring sjukhuset, en blanding av både park, skog och stadsmiljö.

Det var ett starkt startfelt i killklassen, men på grund av språkresa var tjejklassen tyvärr lite utarmat. Hur som hav, eftersom det är sprint kan det ju hända lite av varje i terrängen och vid kontrollutsättning en halvtimme innan start var det nu ett nytt bygge på gång, med byggmateriell mitt i en av kontrollplaceringarna. En snabb bedömning gjordes och en liten kartursnit ritades för hand så att ingen skulle bli förvånade när de kom fram till kontrollen.

Tävlingen sattes igång med en minuts startinterval mellan varje löpare i respektive klass. Snabbast hos tjejerna var Linnea före Sanna och Sara och bäst hos killarna var August före Henrik och Hugo som alla belönas med höga poäng totalställningen i touren. Filip W får träna mer på stämpling med Emit då han annars hade haft andra bästa tid.

Är du nyfinken på att se banorna, vägvalsanalys, sträcktider och kolla gps från tävlingen kan du kolla på dessa länkar nedan.

Tjejbanan Killbanan

Vägvalsanalys

Sträcktider på Winsplits

Livelox GPS