Olgys pumor på äventyr

Elvira Björklund

2016 Mar 4

Vad är nu detta tänker ni? Jo, här ska ni få höra! Sex nuvarande olgy-elever, två före detta elever och en inlånad elitlöpare från GMOK skulle åka Stafettvasan. Uppdelade i två lag, avverkade de dem nio milen mellan Sälen och Mora.

Klockan 12 på torsdagen lämnade minibussen Eksjö för nordligare breddgrader. Väl uppe installerade sig alla i IFK Moras lilla klubbstuga som vi vänligt hade fått möjligheten att hyra. Med kvällsfika i magen gick alla, lite smått nervösa inför morgondagen, och la sig tidigt för att gå en kall natt till mötes.

9.00 gick starten i Berga By och Line och Hanna var på plats. Nedan finner ni åkarnas beskrivning av dagen.

Sträcka 1, 24 km

OLGY Heartbreakers 1 – Hanna: ”Jag fick jaga Line upp för backen och väl uppe på de platta myrarna fick jag användning av all Lindas styrketräning för armar. Gubbarna hetsade och det gjorde jag med, kul!”

OLGY Heartbreakers 2 – Line: ”Hets i backen så jag körde på Jespers taktik och gjorde högervägval samt var jävlig mot alla och bytte spår. Varken armar eller fäste fanns inte där, men det var kul ändå!”

Sträcka 2, 24 km

OLGY Heartbreakers 1 – Fanny: ”Körde in 200 placeringar. Kände mig lätt.”

OLGY Heartbreakers 2 – Elvira: ”Dåligt med glidet, fick staka nerför alla backarna. Blev rätt tröttsamt i slutet. Men samtidigt, en spännande upplevelse.”

Sträcka 3, 14 km

OLGY Heartbreakers 1 – Ella: ”Inget fäste alls men jävligt bra glid. Kul att hetsa förbi alla gubbarna, tills jag ramlade. 2 gånger.”

OLGY Heartbreakers 2 – Lisa: ”Miraklet är att skåningen stod på benen i hela 14 km. Mitt livs bästa skidpass, lite sugen på att köra ett kvällspass också faktiskt.”

Sträcka 4, 9 km

OLGY Heartbreakers 1 – Lotta: ”Fantastiskt glid, gled lätt förbi pistmaskinen i nerförsbackarna men blev tvungen att se mig omkörd av den uppför.”

OLGY Heartbreakers 2 – Hanna: ”Gick förvånansvärt lätt första 7 km, sen kom väggen.”

Sträcka 5, 19 km

OLGY Heartbreakers 1 – Emma: ”Väldigt glad över pistmaskinens arbete. Dock blev jag nedspurtad av en 35-årig som legat i rygg på mig hela vägen, bittert som fan. Hon tackade i alla fall för draghjälpen efter målgång.”

OLGY Heartbreakers 2 – Anna: ”Hade planer att ta det lugnt inför Vasaloppet på söndagen men planen ändrades abrupt när jag kände doften av Emma längre fram i spåret. Kroppen kändes bra och jag kom ikapp.”

Efter 90 km, 7 h och 9 respektive 12 minuter, gick OLGY Heartbreakers 2 segrande med minimala 3 minuter och 1 sekund. En väl godkänd laguppstallning och ett mycket väl godkänt genomförande av alla sträckorna.

Som avslutning ligger vi nu och frossar i choklad och njuter av vetskapen om att vi slog Skogsstyrelsens gubblag. Det är en bravad i sig. Även ett stort tack till Lotta som tålmodigt har kört oss och med stort mod tog sig an en av sträckorna.

Med vänliga hälsningar,

OLGY Heartbreakers