Resedagbok Alicante dag 5 sista dagen

Joakim Hederskog

2016 jan 30

2-mannastafett, en krossad kompass, en borttappad telefon och ett försenat flyg får summera sista dagen på ett riktigt toppenläger.

Dagen började som vanligt vid 07:30 med frukost och denna gång utan gröt. Därefter begav vi oss med en kort bilresa mot södra delen av Guardamar för att göra upp om en prestigefylld seger i lägrets avslutande stafett. Lagen hade vi lottat kvällen innan och lyckligast blev August som hamnade i samma lag som Jocke. (Det ska dock tilläggas att Jocke inte kunde gå förfullt på grund av misstänkt gubbvad)

Förstasträckan stod killarna för och vi fick reda på att det var fulgafflingar vilket gjorde att några av lagen föll bort från tätstriden redan efter första sträckan. Sedan var de dags för tjejerna att ge sig ut i den luriga och snabblöpta terrängen. Några som klarade av att kämpa sig tillbaka till täten efter att ha fallit offer för fulgaffligen var August och Jocke som tillsammas med Hugo (lag med Linda) och Axel (lag med Klara Andersson) gick ut i ledning på sistasträckan. Kampen var tuff och i slutändan handlade om vem som fick syn på sistakontrollen först, för att sedan kunna ta hem den korta spurten. På tredje plats i spurten hamnade Axel, silverpengen gick till Hugo och först kom August.

Sedan bar det av hem till våra Bungalows där vi fick stressa med städning, dusch och packning för att hinna lämna in våra hyrbilar innan 12.30. I stressen lyckades Hugo tappa bort sin kompass och när han väl hittade den låg den krossad på vägen efter att en bil hade kört över den. Inte långt därefter märkte August att han inte kunde hitta sin mobil, vilket ledde till att vi åkte iväg fyra minuter senare än planerat, dock med August mobil i säkert förvar i en jackficka långt ner i hans väska. Ett stopp på Burger King hann vi också med på vägen till flygplatsen för att få i oss lite energi efter en slitsam stafett tidigare under förmiddagen.

Väl på flygplatsen fick vi vänta väldigt länge eftersom flyget inte gick förrän 16.40 och väntan ägnades åt att stå i kö, spela kort, fika, men också för en prisceremoni för alla medaljörer från stafetten. Efter ceremonin var det dags för att äta mat och många av oss begav sig till Subway, men vissa valde att äta sallad istället. När vi sedan kom till gaten märkte vi snabbt att flyget var försenat och vi fick vänta ytterligare en timme innan vi kunde åk hem till ett kallt Sverige.

Lägret sammanfattar vi som givande och roligt med bra träningar och många exotiska minnen.

Kartor från lägret

Tack för oss! //Oscar och Fanny