Resedagbok Alicante dag 3

Joakim Hederskog

2016 Jan 28

Frukost, staden Sax och middag får kort sammanfatta den 2 träningsdagen här i Alicante. . .

Dagen började sed enligt 07:30 med frukost i ledarstugan (som även vi bor i). Därefter fick Hugo och Emil diska den outhärdliga grötkastrullen och snart bar det iväg till den första träningen som hölls på ett berg nordost om Sax (som för övrigt ligger 72km nordväst om Guardemar).

När vi anlände till parkeringsplatsen förstods snabbt att detta var ett kärleksnäste utan dess like, då det låg SVIN många använda kondomer runt omkring området. Detta var inget som störde oss speciellt, men de miljoner kokonger med giftlarver som sågs hängande i träden skrämde desto mer… Men väl ute i skogen visades denna oro vara överflödig då det bara var på slutet av banan larvkokongerna hängde i träden. Därmed kunde vi njuta av en kuperad kontrollplock i bökig, sandig, jobbig och hård terräng.

Återsamlade efter att de sista kommit i mål, och Axel och Hugos photoshoot på berget var över, kunde vi bege oss in mot staden för att käka. Efter någorlunda hjälp från några locals fann vi till sist en restaurang där vi kunde äta oss mätta på typiska rätter som serveras vid pizzzerior. Alla var glada och nöjda, och snart drog vi vidare till en kurv- och svartsbild träning nordväst om Sax.

När vi anlände var maten ännu inte färdig smält, och många av oss drog därför upp på ett närliggande berg/kulle där fler foton togs. Rätt så snart var det ändå dags att ge sig ut, och alla klarade sig även denna gång helskinnade från larver och vildhundar. Terrängen var den finaste hittills av de pass vi kört och det var lätt att springa snabbare än vad man egentligen borde gjort.

Det hann också hända en rätt rolig grej för oss i minibussen (med Jocke som chaufför) på hemresan. På motervägen körde en liten lastbil ut i omkörningsfilen bakom oss, samtidigt som vi sakta med säkert närmade oss en annan lastbil som körde framför oss. Lastbilen i omkörningsfilen tog god tid på sig att försöka köra om, därför gasade Jocke på lite extra och körde in framför den i omkörningsfilen. Detta gillade inte den spanske mini-lastbilschauffören, som ansåg att Jocke var lite väl häftig i hans inkörning. Vi i baksätet kunde därför skratta gott åt de gester och sura miner som han utbröt i medans Jocke inte brydde sig särskilt och körde vidare mot mataffären vi skulle till.

I mataffären inhandlades middagen som senare skulle komma att bli ris med kyckling gryta. Det var dock en som inte uppskattade maten lika mycket som övriga, då den var ”con leche” (översatt: med mjölk). Hugo fick därför äta sin (enligt honom) torra kyckling tillsammans med den ”AS STARKA” såsen han fått istället...

Nu sitter vi här färdigätna, Hejdå // August och Albin