Frankrike sista dagarna

Matilda Martinsson

2014 Feb 2

Sista dagen på lägret skulle utnyttjas till fullo. Alla åt lite extra frukost för att orka med de två sista passen och alla sprang lite fortare för att få ut de sista ur benen.

Sista dagen på lägret skulle utnyttjas till fullo. Alla åt lite extra frukost för att orka med de två sista passen och alla sprang lite fortare för att få ut de sista ur benen.

Det första passet var en långdistans med kortsträckor och långsträckor. Terrängen bestod av lite mer sten än träd. Men det var fint och även fast regnet piskade mot våra flåsande ansikten ägde vi allesammans.

När vi kom tillbaka fick vi inte vara på våra rum så alla luktade äckligt för ingen orkade duscha. Alla drömde om att få checka in på ett spa för att blir rena, lukta gott och få massage på ömmande muskler. Men istället spelade vi bordfotbollsspel och air hockey eller hängde i WIFI-lobbyn.

Vi drog ut på det sista passet som skulle avrunda vårt Frankrikeäventyr. Solen hade kommit fram och regnet hade flytt till förhoppningsvis Sverige. Det var en medelbana som skulle genomföras. Det var dags att springa ur de sista krafterna och försöka undvika ”väggen”. Orienteringsväggen sattes också på prov och även våra överlevnadsinstinkter då vi hoppade runt bland stenblock och blodtörstiga hundar. Carl hade inte koll på vart han satte fötterna och trampade snett och dog. Skämt å sido, han dog inte på riktigt men hans fot blev blå.

Efter passet dansade alla och skålade med cola för ett mycket väl godkänt (MVG) läger. Vi duschade och åt på boendet och begav oss till vårt nya sov-place där vi kollade på dubbad Simpsons och skrattade tillsammans för vi har så kul allihopa! Vi tog flyget mot Köpenhamn på söndagsförmiddagen och Carls skor tog sig igenom tullen, även Saras väska som blev noga inspekterad.

Hungriga kom vi tillbaka till Eksjö med många nya intryck och upplevelser!

Tack Sören och Linda för att ni stod ut med oss och gjorde lägret mycket lyckat och kul!