Frankrike dag 3

Sören Olsen

2014 Jan 31

Idag var det långdistans-masstart som stod på träningsschemat, och alla verkade taggade när vi åkte ut i bussarna med lägerlåten ”Ella elle la” i högtalarna. Sen Sightseeing i Paris.

Efter en ordentlig uppvärmning stod alla redo att starta det tuffaste passet av alla, där tjejbanan var 7,7 och killbanan 10,4 km. Vi hade fått reda på innan av Sören (som hade lite svårt att inte avslöja för mycket av detta fenomenala pass) att det var gafflat i ”diamanter”, så det blev inte mycket hängning. Orienteringen bestod av lättlöpta platta partier för att senare få svårare kontrolltagning på steniga höjder där det viktiga var tempoväxling. På tjejbanan spreds klungan ut ganska fort eftersom vi bara är 3 st 3antjejer, men i killklassen var det desto jämnare. Båda banorna avslutades i ett supersvårt stenigt område med en diamant, vilken blev avgörande för de översta placeringarna i herrklassen. Men som tur var hade vi tränat i liknande terräng under gårdagen, så många visste nu hur man skulle hantera detta svårorienterade parti. I killklassen segrade Oskar Lundqvist efter en hård spurtuppgörelse mot Björn Cederberg och Martin Hunhammar, och i tjejklassen vann Sara Hagström före Felicia Stuhlhofer och Matilda Martinsson var 3a. Trötta och glada packade vi in oss i bilarna och for hem till boendet, där vissa passade på att hänga lite i internetrummet för att hålla kontakten med sina nära och kära hemma i Sverige. Vi åt en lunch bestående av diverse olika röror och hopkok, och begav oss sedan mot Frankrikes huvudstad Paris för att vara lite kulturella under vår vilo-eftermiddag.

Efter en lång tid av parkeringsletande var vi slutligen framme vid Triumfbågen. Björn och Oskar åkte upp på toppen för att se utsikten och vi andra stannade nedanför och tog kort. Sedan gick vi längs de fina gatorna bort till Eiffeltornet där alla köpte en biljett för att kunna gå upp. Någon vilo-eftermiddag blev det alltså inte, 670 trappsteg senare hade vi alla mjölksyra men var ändå glada då vi hade tagit oss upp till etage 2 på Eiffeltornet och kunde njuta av utsikten. Matilda, Martin, Björn och Carl ville högre och köpte därför en hissbiljett upp till toppen. Matilda kommenterar till upplevelsen: ”Det var fint, Paris är stort.”

Efter att vi tagit oss ner från tornet bestämde vi oss för att äta middag. Vi hittade en restaurang där vi åt bl.a. lax, rumpstek, sniglar, lamm, korv eller cheeseburgare. Vissa beslutade sig även för att äta efterrätt och då var det crepes med nutella, äppelpaj eller créme brulée som beställdes. Efter fem timmar i Paris var vi ganska trötta och vi återsamlades vid Triumfbågen. På hemvägen hade Linda, Felicia, Oskar, Arvid och Björn svårt att hitta ut ur Paris. Det blev en extra sightseeing genom City där de åkte i den stora rondellen runt Triumfbågen och fick se Pariserhjulet. När vi var hemma halv tio var alla ganska trötta och vi gick och la oss.

Tjejernas Bana

Killarnas bana

Skrivet av: Sara Hagström och Felicia Stuhlhofer