RIGtreornas frankrikeläger dag 1

Sören Olsen

2014 Jan 28

Det har varit en underbar första dag på vårt treanläger. Solen har strålat liksom våra humör och sammanhållningen har aldrig varit bättre. Men innan jag ska berätta om allt som denna dag har bjudit på ska ni bli uppdaterade på resdagen.

Vi fyllde två minibussar och påbörjade resan upp mot Skavsta. En resa som bjöd på många skratt och ett mcDonaldsbesök. Väl framme vid Skavstas hotell klarade sig de flesta igenom de snabbgående snurrdörrarna, men en av oss ramlade inne i dörren och blev halvt krossad. Men tack vare vårt fantastiska sammarbete och vår oförstörbara sammanhållning lyckades vi få loss hen, utan skador. Efter ett kort men nyttigt planeringsmöte tog sig killarna en återhämtningsdusch och därefter somnade alla, bekymmerslösa och förväntansfulla.

Vi vaknade upp idag med förväntningar som skulle visa sig uppfyllas. Dagen började med en ljuvlig frukost bestående av fil, flingor, smörgåsar och elva morgonpigga orienterare. Mätta och belåtna begav vi oss därefter mot flygplatsen. Alla lyckades utan problem ta sig igenom säkerhetskontrollen, utom Carl. Han blev väl genomsökt från topp till tå och flygpersonalen fick leta sig galna för att hitta det som gav utslag på kontrollen. Tillslut kom de fram till att det var hans stålhätta på hans kängor som hade gett utslag, och han fick nöjd gå därifrån. Flygresan gick som planerat och efter att alla hade skickat sms till sina föräldrar om att de hade klarat sig till Frankrike vid liv, fortsatten resan till Melun. Vi åt en snabb lunch och körde sen direkt ut till första passet som skulle bli en av de bästa orienteringsupplevelserna i våra liv. Det bjöds på en fantastiskt detaljerad karta och en terräng som fick allas ögon att tåras. Terrängen var öppen och överallt stod stora stenar som man fick klättra under och över för att komma fram. Tyvärr blev träningen inte lika sagolik för alla. Både Sören och Sara lyckades trampa i spillning och fick oss andra att trotsa vår sammanhållning och hålla oss så långt borta från de två som möjligt.

På väg hem från träningen stannade vi för att köpa förnödenheter, men för de flesta blev det väl kanske inte det allra nödvändigaste som inhandlades. Tyvärr svarade Karma direkt eftersom då det inte fanns några kassar att bära onyttigheterna i, fick vi det svårt att bära med oss allt det onyttiga. Den här konversationen får slutligen bevisa hur patriotiska och dåliga på engelska fransmännen är: Martin: ”Do you have any Bags?” Kassörskan: “Baguettes?”

Nu ligger vi tillsammans och samlar kraft för att hålla den goda andan uppe till imorgon och hoppas att morgondagen bjuder på samma goda kamratskap och träningar som idag.

Skrivet av Carl